Pasta met gewokte snijbiet en feta-roomsaus
door vedr | aug 13, 2024 | Recepten |
Recept voor 4 personen
- ○ 1 el olijfolie
- ○ 1 ui fijngesnipperd
- ○ 400 g gekleurde snijbiet blad en stelen apart
- ○ 150 g feta of witte kaas verkruimeld
- ○ 100 ml slagroom
- ○ 300 g spaghetti
- ○ 1 flinke rode paprika in kleine blokjes
- ○ 1 rode chilipeper in ringen
- ○ 2 tenen knoflook fijngehakt
- ○ zwarte peper
Instructies
- Snijd de stelen van de snijbiet in stukjes en hak het blad grof.
- Doe de feta ine en hoge maatbeker.Voeg 50ml water en de slagroom toe en maal met een staafmixer tot een gladde saus.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok en fruit de ui 10 minuten op laag vuur.
- Voeg de snijbietstelen, rode paprika en chilipeper toe aan de koekenpan en bak enkele minuten mee. Schep de knoflook erdoor en bak 1 minuut mee.
- Draai het vuur wat hoger, voeg het snijbietblad toe en roerbak tot het begint te slinken. Giet de feta-roomsaus in de koekenpan en breng aan het pruttelen.
- Giet de spaghetti af en vang wat van het kookwater op.Voeg de spaghetti toe aan de koekenpan, schep om en roer eventueel los met een scheutje kookwater. Serveer het gerecht bestrooid met zwarte peper. Eetmakelijk.